Chcete dokonalou kuchyň? Nebude to levné

Posted on Posted inDomácnost

Výbava kuchyně se v mnoha domácnostech docela podceňuje, což je trochu škoda. Teď ale není řeč pouze o základních nástrojích, jakými jsou hrnce, naběračky atd, ale hlavně o nábytku, respektive o elektrospotřebičích.
Kuchyňská linka
I tom hodně záleží, jak se v kuchyni budete cítit a jak vám zde půjde práce od ruky. Stejně jako profesionální kuchyně, tak i ty domácí by měly být zařízeny v prvé řadě co nejvíce prakticky. Není dobré neustále narážet do linky nebo hledat potřebné nástroje. Vše by mělo být okamžitě dostupné a po ruce. Navíc se nejedná o pokoj, kde by se jen vařilo, ale do jisté míry i o společenskou místnost. Mnoho lidí totiž v kuchyních i stoluje. Z toho důvodu je vhodné nehledět pouze na praktickou stránku věci, i když ta by měla být primární, ale také se zaměřit i na design a barvy, které by měly dokonale ladit se zbytkem vybavení místnosti.
Kuchyňský dřez
Linka
Středobodem každé kuchyně je samozřejmě linka. Bez té se prakticky nedá fungovat. Tento druh nábytku se dá pořídit samozřejmě již zhotovený, ale to není nejlepší volba. Nikdy vám nebude v pokoji dokonale sedět. Mnohem lepší, ovšem nutno přiznat, že i dražší, je si prostě nechat udělat linku na zakázku. Takto získáte přesně takový kuchyňskou linku, po které toužíte a která si dokonale sedne s okolním prostředím a nebude nijak překážet. Navíc bude mít velikost, která vám bude plně vyhovovat.
Moderní kuchyně
Spotřebiče
Kdysi se všechno vařilo na kamnech, ale ty dnes asi už nikdo do paneláku nedostane, a tak je nahradily plynové, respektive elektrické trouby. Ty rovněž patří mezi základní vybavení, i když už jsou často nahrazovány alternativami v podobě indukčních vařičů, remosek, případně mikrovlnných trub. Poslední jmenovaný typ zařízení je dnes na úplně jiné technické úrovni než třeba před takovými patnácti lety. V moderní mikrovlnné troubě se dá nejen potrava ohřívat, ale rovněž i péct, případně také grilovat. Standardem je už i rozmrazovací program, díky čemuž nebudete muset čekat dlouhé hodiny, než se vám maso z mrazáku dostane na přijatelnou teplotu.